Erfaren hundefotograf på Sjælland

Book et privat fotoshoot med din hund i den smukke natur eller i mit studie i Sorø, hvor jeg tilbyder hundeportrætter på en række skarpe og flotte baggrunde. Billederne leveres digitalt, efter I har valgt jeres favoritter fra et privat, online galleri.

Du kan se mine priser på fotograferinger HER. Og booke dit fotoshoot HER.

– Fotograf med speciale i hunde portrætter

Når jeg tager billeder af hunde, så er det ofte i deres naturlige miljø – udenfor i naturen eller i haven – og i deres helt eget tempo. Små hvalpe, kommer oftere forbi mit studie i Sorø, hvor der er sikkert, varmt og helt roligt.

Vi skal have det sjovt, og jeg vil nyde at lære netop din hund at kende. Hans personlighed skal skinne igennem på billederne, og det kræver indlevelse og ofte tålmodighed fra min side. Den ‘rigtige’ baggrund kan være alt fra en hæk til en skovsø eller en lade beklædt med metal.

Inden din fotoshoot med hund

Vi kan tage en snak over telefonen omkring hvad du gerne vil have ud af jeres hundefotografi session. Jeg fortæller lidt om hvad i kan forvente, og spørger ind til hvordan din hund har det bedst. Så kan vi aftale hvor, hvornår og hvordan vi får det helt rigtige billede af ham og jer. Udenfor, i naturen, eller hjemme i jeres have? I vandet eller i skoven?

Det gode hundebillede

Her er er ingen studie baggrunde, ingen kunstig blitz og ingen ‘gadgets’ andet end måske mit trofaste pivedyr.

I min verden er der ikke noget ‘ideelt’ billede af en hund. For det kommer helt an på hendes personlighed. Beskidt og pjusket, nybørstet, fjollet, afslappet eller filosoferende – det er den naturlige positur jeg er efter. Gnisten i øjet. Det vi elsker ved hunde – deres gejst, personlighed, kærlighed. Utæmmet fjollethed. Begejstring.

Jeg vil skabe minder for jer, og en god oplevelse for jeres hund. Det er ofte i det umiddelbare og uplanlagte at skønheden gemmer sig. Din hund skal ikke være perfekt – lad ham snuse, leje, stjæle godbidder og udforske. Lad ham vaere hund.

Hvad siger i – skal vi få lidt mudder på de poter og se at komme i gang?

Portræt af en Stabyhoun

Kontakt med kameraet

Der er noget helt specielt ved billeder hvor hunden tydeligt har kontakt med kameraet. Men hvordan opnår man det? Tja, vær parat til at undertegnede hiver en pose blandet frem i form af sjove lyde (jeg kan næsten sige som en kylling), legetøj, ansigtsudtryk, ostehapser – og hvis alt glipper, tja så må jeg jo hoppe lidt rundt.

Man kan ikke være alt for genert i det her job – i hvert fald ikke hvis man vil opnå de bedste hundebilleder og en tydelig øjenkontakt.

Og du kan selvfølgelig hjælpe mig. Hvad er ordet der får ham til at spidse ører? “Hvor er far?” – “Gå tur?” – “Find katten!” Teamwork er helt sikkert vejen frem til at opnå de bedste resultater.

Nogle hunde kan være lidt generte, og her skal der en lidt anden strategi til. Ofte kan det være en idé blot at lade dem tage et par øjeblikke, til at finde roen. Når de er klar og føler sig trygge nok til at se sig lidt omkring, er jeg klar til at ‘fange dem’ uden det helt store postyr. Jeg har ALDRIG travlt – vi tager den tid netop din hund har brug for.

Billeder af hunde i øjenhøjde

Langt de bedste billeder er, hvor jeg er helt nede i hundens verden; på deres niveau. Billeder af hunde taget oppe fra kan være ok, men mine bedste ’snaps’ er helt klart hvor hunden kigger lige ind i kameraet og ikke op. Så jeps, jeg må ned på knæ og ha’ numsen i græsset – det kan mærkes efter en hel dag men jeg elsker udfordringen i at finde den rigtige position til netop din hund.

Find den rigtige baggrund

Jeg er en stor fan af det ‘naturlige’. Derfor foretrækker jeg billeder udenfor hvor miljøet tilbyder en hel række spændende farver, teksturer og hvor lyset inviterer til fotografi.

Den perfekte baggrund for dine hundebilleder kommer til dels an på hvilken farve og pels din hund har – og ikke mindst hvor meget sol og lys vi får på dagen. Lidt improvisation skal der normalt altid til.

Skoven er altid dejlig, og stranden byder på en hel verden af muligheder; himmel, hav, græs og sand. Men et ‘kedeligt’ industrikvarter kan sagtens gemme på muligheder der bare venter på at bliver udnyttet.

Kontakt med hunden i rolige omgivelser

Når jeg fotograferer hunde foretrækker jeg afslappede, naturlige omgivelser. Hvis vi er omgivet af en hel masse mennesker eller andre hunde, kan det være en udfordring at få den optimale, naturlige kontakt med hunden igennem kameraet.

Hvis vi tager jeres hunde billeder hjemme hos os i Sorø, er der altid ro i haven. Faktisk bruger jeg tit vores have til hunde fotoshoots da vi er heldige at have flere forskellige baggrunde, skygge når det skal bruges, og så er den indhegnet så din hund kan smide både snor og halsbånd.

Legetøj og godbidder

For nogle hunde giver lidt blandede rekvisitter muligheden for nogle helt specielle, sjove og nærmest ‘magiske’ billeder. Hvis der er noget din hund helst specielt godt kan lide, så tag det endelig med. For andre hunde er ’simpelt’ bedst.

Redigering af dine hunde billeder

Selv med det bedste udstyr, en flot baggrund og godt lys er der stadig stor forskel på det ‘originale’ billede af din hund, kat, hest eller andet, og så det billede du modtager. Det er fordi alle mine billeder bliver professionelt redigeret for at fremhæve farver, lys, skygger og andre vigtige detaljer – glimtet i øjet. Det er noget der tager tid og omhu. Det færdige produkt skal være et I sætter rigtig stor pris på.